Ile-de-France

 <naar de woningen in deze regio 

  Parijs (Ile de France), in Noord Frankrijk, ouderwets elegant en tegelijk eigentijds zakelijk. Bijzonderheden: Eiffeltoren, Notre Dame, Montmartre, Louvre ... 

Ile de France bestaat uit Parijs Stad (centrum), Seine et Marne, Yvelines, Essonne, Hauts de Seine, Seine Saint Denis, Val de Marne en Val d'Oise.
CRT Ile de France
11, rue du Faubourg Poissonnière

75009 PARIS
Tel : 33 (0) 1 73 00 77 00
Fax : 33 (0) 1 73 00 77 10

Ile-de-France, de streek rondom Parijs, heeft een prachtige natuur en is een fijn gebied om te wonen.

Deze streek bruist volop! Natuurlijk is Parijs de drijvende kracht achter deze dynamische streek, maar toch mogen we Ile-de-France niet vergeten, de charmante streek rondom Parijs met zijn talloze facetten. Het dal van Chevreuse, de Yvette of de Essonne en de schattige dorpjes, de bossen van Rambouillet, Saint-Germain en Fontainebleau, waar je eindeloos in zou willen dwalen: zo ziet de natuur van Ile-de-France eruit.

Ile-de-France is een inspirerende streek, waar u in de voetstappen kunt treden van beroemde kunstenaars die hierheen kwamen omdat ze zich aangetrokken voelden tot het licht en de sfeer van de steden. In Barbizon, een stad die populair was bij landschapschilders, in Nogent-sur-Marne of Auvers-sur-Oise, het domein van de impressionisten. Ile-de-France telt vele culturele en anderszins boeiende plaatsen, zoals Versailles, Vaux-le-Vicomte en de basiliek van Saint-Denis. Ten slotte is de streek ook een ontmoetingsplaats, waar het Franse savoir-vivre volledig tot zijn recht komt.

PARIJS

Parijs. Lichtstad, paradijs voor geliefden, hoofdstad van stijl en mode, bruisende metropool, modern en trendy, de spiegel van Frankrijk. Dat is Parijs ten voeten uit. En nog veel meer!

Parijs in een paar woorden samenvatten? Onmogelijk. Hoe kunnen we de ontelbare trekpleisters opnoemen zonder arrogant over te komen? Hoe kun je bescheiden blijven zonder deze stad onrecht te doen?

Parijs telt talloze unieke monumenten, zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en het Panthéon, charmante wijken (Montmartre, de Marais, Saint-Germain des Prés), karakteristieke brasserieën, internationale restaurants, beroemde musea (het Louvre, het Musée d'Orsay, het Centre Georges Pompidou, het Institut du Monde Arabe) en onbekende maar niet minder interessante musea (het Musée de la Publicité, het Musée de la Mode en het Musée des Arts Forains). Over het sfeervolle en kleurrijke Parijs valt zoveel te vertellen dat deze paar bladzijden niet toereikend zijn. Parijs ontdekken is een avontuur waarbij allerlei ongrijpbare zaken een rol spelen, niet in het minst de persoonlijkheid van de bezoeker. Parijs is een aaneenschakeling van vluchtige en toch blijvende indrukken. Een zonsondergang op de Pont des Arts, gezien vanaf het Carré van het Louvre. Een wit wijntje aan de bar van een bistro in het XVIIIste arrondissement. Het geluid van een saxofoon dat 's nachts weerklinkt in een jazzclub in het Quartier Latin. U zult zien dat Parijs dynamisch is en alle bezoekers een warme ontvangst biedt. Parijs wacht op u!

De streek Ile-de-France heeft velerlei gezichten en vormt de weerkaatsing van de Franse "art de vivre", die aantrekkelijk en tijdloos is.

 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio