Bretagne

 <naar de woningen in deze regio 

  Bretagne, de punt van West Frankrijk, is het land van de legendes. 
Steden: Rennes, Quimper.

Bezienswaardigheden: het regionaal park Armorique, Carnac (megalithische monumenten), klederdracht.

Bretagne bestaat uit de departementen
Côtes d'Armor, Finistère, Ille et Vilaine en Morbihan. Haute Normandië Basse Normandië Bretagne Pays de la Loire Poitou Charentes Centre Parijs (Ile de France) Picardië Nord Pas de Calais Champagne Ardenne Lotharingen Elzas Franche Comté Bourgondië Limousin Auvergne Rhône Alpes Provence Alpes Côte d'Azur Languedoc Roussillon Midi Pyrénées Aquitaine Corsica

CRT Bretagne
1, rue Raoul Ponchon

35069 RENNES Cedex
Tel : 33 (0) 2 99 36 15 15
Fax : 33 (0) 2 99 28 44 40
E-mail : contact@formulesbretagne.com


Bretagne, een karaktervolle streek die gehecht is aan zijn eigenaardigheden, is een wereld apart in een uithoek van het land.

Dit schiereiland met grillig ingesneden kusten dat gegeseld wordt door wind en stormen, is in alle opzichten gericht op de zee. Met vissershavens en badplaatsen, beschutte kreken en zandstranden is de kuststreek weids en biedt deze uitzicht op de talloze eilanden, zoals Bréhat, Batz, Ouessant, Belle-Ile, waar de vogels een perfect toevluchtsoord vinden. Het binnenland van Bretagne is een land van mythen en legenden, van romantische kastelen en karaktervolle stadjes, van rivieren en bevaarbare kanalen. Deze traditionele streek heeft een eigen taal, eigen gebruiken en vooral eigen feesten. U leert de Bretonse geest pas goed kennen op een Pardon (met een heilige mis en een processie in klederdracht), een Keltisch festival of een dorpsfeest. Hier bent u welkom in een levendige streek met zeevruchten, cider en crêpes op het menu!

Bretagne, met een sterk aanwezige cultuur, heeft karakter. een tedere en woeste aard.

 

 <naar begin pagina 

 

<naar de woningen in deze regio